Segítsüti

Októberi ösztöndíj, tandíj

2012. október 7. 15:40


Beszámoló az ösztöndíjas kislányok előmeneteléről, tájékoztató az örökbefogadási vállalásunkról.

Megkaptuk az öt ösztöndíjas kislány előmeneteléről a beszámolót Nóritól:

"A SoSe kis ösztöndíjasai szépen kezdték a 2012-13-as tanévet. Általános iskolai tanáraik mindannyiuk teljesítményéről, magatartásáról, szorgalmáról megelégedéssel szóltak.

Körösszakálban Jázmin most 4. osztályos, kiemelkedett a szorgalmával, akaratával. Folyamatosan jól teljesít. Testvére, Dzsennifer is, aki az idén 6. osztályos, továbbra is megbízható teljesítményt nyújt, legjobb az osztályában. Anita (3. osztályos) apró kis termetével kész csoda… mint egy szorgalmas kis tündér.
 
A művészeti iskolában is szépen dolgoznak. A csatolt munka most az Anitácskáé, aki magát tündérek és manók társaságában ábrázolta… jellemző módon szőkén… tükröt tartva elénk arról, hogy a cigányság felvállalása már gyerekkorban is nehéz….
 
Biharkeresztesen Vivien, 4. osztályban is igyekvő, figyelmes. Tanítói elégedettek vele. Liza 5. osztályos az idén, tanárai kiválasztották az ünnepi műsorba is, október 23-ra. Munkafegyelmük a művészeti iskolában is példás, segítőkészségük is figyelemreméltó. Minden téren érzékelhetően szeretnének megfelelni az ösztöndíj elvárásainak.
 
A szülőkkel való kapcsolat szoros, gyakran látogatjuk meg őket, bizalmi viszonyunk, együttműködésünk megfelelő. Főleg Biharkeresztesen határozottan érződik a közösségi hatás is, több gyermek emlegeti az ösztöndíj lehetőségét, igyekezve megfelelni az elvárásoknak.
 
Köszönjük, hogy támogatásukkal biztosítják, hogy a fejlődésükhöz szükséges feltételek megfelelőbbek legyenek."
 
35 gyerek részére - köztük ösztöndíjasaink - vállaltuk, hogy egy éven keresztül átutaljuk azt a kiegészítő támogatást, amelyet az Igazgyöngy Művészeti Intézmény állami forrásból pályázati úton nem kapott meg. Az "örökbefogadott" gyermekenkénti 1500 Ft-os támogatást - amely lehetővé teszi az iskola fennmaradását, esélyteremtő munkájának alapját - havi részletekben utaljuk a SoSe Közhasznú Alapítvány működési költségeiből.

Alább az ösztöndíj és tandíj utalásokról a screenshotok.