Segítsüti

Januári ösztöndíj, örökbefogadás

2013. január 22. 22:47

Januári ösztöndíj, az első félév értékelése, az örökbefogadási program vége. 

Hírek, beszámoló az ösztöndíjasainkról: 

A biharkeresztesi Vivien, megtartotta szép tanulmányi eredményét, nagy örömünkre. Lizánál volt egy kis romlás, de az ötödik osztály megviseli a gyerekek többségét, bízunk benne, hogy összeszedi magát. Édesapja most nálunk végez 30 nap önkéntes munkát,  amivel, ha leigazolunk neki, lehetőséget kap a 22 800 Ft szociális járadékra, ellenkező esetben ezt is elveszítené, mert nem tudták behívni közmunkára, egy vállalkozó sokáig hitegette, aztán nem hívta dolgozni.
Körösszakálban mindhárom gyereknél jelentősen romlottak a családi körülmények, Anitácskáék sajnos el kellett hogy költözzenek egy olyan házba, ahol nincs villany....egyelőre még nem olyan stabilak ott, hogy visszakössük, ráadásul oda még egy kisbaba is született, egy új kapcsolatból. Csoda, hogy ebben a zavaros helyzetben csak ennyit rontott. Jázmin és Dzseni is hasonló nehézségekkel küzd, itt is van egy új kistestvér, volt elköltözés, visszaköltözés, a gyerekek egy ideig a nagyszülőknél voltak. Jázmin ennek ellenére kitűnő maradt, Dzseni rontott, őt jobban megviselte a helyzet bizonytalansága. Próbálunk mindannyiuknak az ösztöndíjon kívül is segítséget adni, azt hiszem, az ő kis sorsuk jól példázza, hogy szívja be ez az iszonyú problémahalmaz a tehetséges gyereket, elvéve tőlük az esélyt.....ha hagynánk. De mi, a ti segítségetekkel próbálunk harcolni ez ellen....eddig még sikerrel.

A szeptembertől decemberig terjedő időszakban támogattátok őket azzal is, hogy a művészeti iskolában tanulhassanak. Szép rajzok kerültek ki a kezük alól, sok pályázatra küldtünk belőle. Nemcsak őket segítettétek ezzel, hanem rajtuk kívül még öt gyermeket. Ramon (Mezősas), Józsika (Köröszzakál), Ádám (Biharkeresztes), Zsófia (Körösszakál), Tamás (Komádi) ennek köszönhette, hogy a művészeti órákon alkothatott. Januártól megkaptuk az állami támogatást, így ma már mindegyikük oktatására megvan a fedezet. Köszönetképpen küldök néhány rajzot tőlük.Ők az általános iskolában nem tanulnak olyan jól, de rajzban nagyon ügyesek. És ez a hatás visszagyűrűztethető a többi területre is. Köszönjük, hogy esélyt adtatok nekik!

Nóri összegző értékelése itt olvasható az első félév tapasztalatairól.

Az év első jó híre az volt, hogy az Igazgyöngy megkapja szeptemberre visszamenőleg és egész évre a működéséhez szükséges állati támogatást. Így aztán úgy egyeztettük, hogy a január hónapi támogatás az utolsó, amit utalunk, az összeget pedig a rászoruló gyerekek támogatására fordítják.