Segítsüti

Újraindult az ösztöndíjunk

2014. február 20. 22:16

Az 1%-os adófelajánlások beérkezése után újraindult az ösztöndíjunk

Az 1%-os adófelajánlásoknak köszönhetően beérkezett összeget az alapítvány működési költségeiből kiegészítve ígéretünkhöz híven az ösztöndíjprogram ismételt beindítására fordítjuk. Az anyagi lehetőséget három gyerek előmenetelének támogatását - havonta 3x10.000 Ft-ot - teszik lehetővé januártól kezdve erre a tanévre. Korábbi támogatottjaink közül Jázmin és Dzsennifer lesz ismét ösztöndíjasunk, továbbá egy új kisfiú, Thomas került a csapatba.

Vidám, az őt körülvevő világ fele nyitott, érdeklődő kisfiú. Társaival kiegyensúlyozott a kapcsolata, jószívű, segítőkész.

Az általános iskolában nagyon szépen teljesít. Kiválóan szaval magyar és román nyelven egyaránt. Mesemondó- versmondó versenyek állandó szereplője és egyben nyertese is. De nemcsak a magyar, hanem a matematika, a környezet, a technika és a testnevelés tantárgyakban is jeleskedik. Ügyesen kezeli a számítógépet, az internetet is. Szeret sportolni, különösen a foci kedves számára.

Az iskolában szeretik tanárai és társai egyaránt.

A rajz órákon mindig törekszik arra, hogy rajzai különlegesek, egyéniek legyenek.

Szívesen szerepel az iskolai és a templomi ünnepségeken is.

Édesanyja egyedül neveli őket, varrónőként dolgozik a helyi varrodában. Fontos számára, hogy sem Thomas, sem a húga ne nélkülözzenek.